A bőrviszketéssel együtt járó tünetek

elektromos cigi

A bőr több okból is viszkethet. Amit érdemes itt észben tartani, hogy szerencsére az esetek döntő többségében egészen ártatlan dologról van szó, de vannak olyan példák is, amikor kötelező a szakorvosnál utánajárni a tüneteknek. A bőrviszketés mögött megbújó okok kiderítésében mindig a kísérő tünetek nyújthatnak segítséget. A leggyakrabban előforduló a kiütésekkel kísért bőrviszketés. Ekkor jellemzően valamilyen fertőző kór okozza a tüneteket, mint például a bárányhimlő. Ezen kívül a kellemetlenség allergia miatt is kialakulhat.

Ott van még a bogarak, rovarok csípése által kiváltott viszketés. Sőt, nem szabad megfeledkezni a bőrtünetekkel nem járó viszketésről sem. A cukorbetegségnél, emésztőrendszeri, rákos betegségeknél is megjelenhetnek a kiütések, még akkor is, ha azokat nem kíséri bőrviszketés. Arra is megannyi példa volt már, hogy a bőrviszketés a gyógyszerek mellékhatásaként jelentkezett és rengeteg embernél csak a bőrkiszáradás okozza.

Egyesek pedig azt is tapasztalták már, hogy egy bizonyos naptej használata után jelentkeztek a problémák. A megfelelő termék megtalálásában a naptej teszt segíthet, amelyiknek köszönhetően az ember kiderítheti, hogy melyiket érdemes megvenni a viszketés elkerülése érdekében.

Ami után pedig megvan az ideális fajta, elengedhetetlen annak a használata. Ajánlatos szem előtt tartani, hogy az UV sugarak A típusa a sokak által áhított hosszú távú barnulás helyett, bőrpír kialakulását és a bőr idő előtti öregedését, kiszáradását, ráncosodását okozzák. Ezek mellett pedig hozzájárulhatnak a rákos elváltozások kialakulásához is.

Ezt napjainkban számos kutatás egyértelműen bebizonyította. Persze a káros UV sugárzás ellen védekezni lehet a jó napkrémmel. A naptej teszt elvégzése után az ember azt a produktumot veszi meg, amelyik pantenolt, glicerint és a naturális aloe vera kivonatot tartalmazza. Ezek együttesen garantálják a napsugárzás által megviselt bőr ápolását. A pantenol és a glicerin a kiszáradást gátolja meg, míg az aloe vera nyugtatja a bőrt és csökkenti a gyulladások előfordulásának kockázatát.