A gyümölcsfa ültetés helyes időszaka

elektromos cigi

Mindennek megvan a maga ideje. A gyümölcsfa ültetés esetében nem biztos, hogy mindenki tudja azt, hogy mi is a helyes folyamat. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor most itt olvashat néhány jó tanácsot. A tevékenység során két fő feladat lesz, az első a talaj előkészítése, a másik az ültető gödör megfelelő kialakítása.

Gyümölcsfa ültetésAz adott területet mélyrehatóra kell ásni, alaposan gyomtalanítani, ha netalán szükséges végezzen talajfertőtlenítést. Az ültető gödör egy egyszerű mélyedést jelent, amelynek nem feltétlen szükséges túlságosan mélynek lenni, a legtöbb esetben elég a növény földlabdájának másfél-kétszerese.

A gödör alját tápanyaggal bélelje ki, majd ezt néhány fölréteggel fedje be. A gyümölcsfa ültetés elvileg a fagyos, hideg téli hetek kivételével bármikor elvégezhető, de a növénynek az őszi hónapok a legideálisabbak. Ilyenkor zavartalanul legyökerezhet még a hideg tél beállta előtt. Ha ilyesmire adja a fejét, érdemes minél alaposabban utánanézni a tevékenység mindenegyes részletének, hogy ne érje csalódás.