A LED mennyezet kevesebbet fogyaszt

elektromos cigi

A vállalkozások sikerességének egyik sarkalatos pontja, a bevétel növelése mellett, a kiadások csökkentése. A világítás megoldása pedig mindig is a kellemetlen kiadások közé tartozott, hiszen sokszor a magas számlákon kívül, nem igazán vesznek észre többet belőle. A költséghatékonyság szempontjából a LED mennyezet átalakítása lenne az egyik legjobb döntés. A világításra fordított összegek egy szempillantás alatt feleződnének és semmit sem kell ezért feladnia, vagyis ugyanolyan – ha nem jobb – minőségű világítást kap majd.

led izzoNevetségesen keveset fogyaszt a LED mennyezet és az élettartama is sokszorosa a hagyományos világításnak. Akkor pedig miért nem használ mindenki az irodákban, folyosókon ilyent? Legfőképpen azért, mert már beleestek abba a hibába, hogy olyan világítástechnikával szerelték fel az épületet, amikre nagy összegeket fordítottak és nem akarják ezt újból megtenni. Ha csak egy-két helységben lesz LED mennyezet, akkor az nem olyan látványos a villanyszámlák végösszegénél, ezért még bizonytalanok. Egy LED reflektor 12V pedig egy kicsivel többe kerül, mint egy átlagos reflektor.

Azonban, ha az előbb elmondottakat figyelembe veszik, akkor láthatják, hogy a hosszú élettartam, kiugró minőség és megbízhatóság az alacsony fogyasztás mellett, sokszorosan megéri hosszútávon. A cserére nehezen szánják el magukat az emberek, főleg azért, mert egyszerre túl nagy kiadás lenne, ahhoz képest, hogy havonta néhány neont kicserélnek, amit aprópénzből fizetnek ki. Ekkor viszont nincs szó arról, hogy a sok kicsi sokra megy és hogy például a LED reflektor 12V 30.000 órás élettartama messze túlmutat az átlagos reflektorok 2000 órás élettartamán.

Nehéz elhinni, de valóban így van. Ez pedig nem kicsi különbség! Ezért azok, akik valóban hosszútávra terveznek, már az épület terveinél ilyen világítótestekkel számolnak. Jól is teszik, hiszen a LED reflektor 12V akár kültéren, akár beltéren kiszolgálja majd az igényeket hosszú-hosszú éveken keresztül. Előbb utóbb pedig a többiek is lecserélik a régi izzóikat modern ledesre.