Az üzemanyag megtakarítás fontos tényező

A nemzetközi kőolaj árak hektikus változása magával hozza az üzemanyag árak folyamatos változását is. Bármilyen politikai vagy gazdasági esemény komoly hatással lehet a tőzsde működésére és ezáltal a benzin ára is ingadozik. Lévén, hogy üzemanyagot muszáj vásároljunk, két lehetőség adódik. Vagy kevesebbet veszünk, vagy akkor vásárolunk, amikor alacsonyabb az ára. Az üzemanyag megtakarítás több tényező függvénye, nyilván ezeket folyamatosan mérlegelik azok, akik autóval közlekednek.

Az üzemanyag megtakarítás fontos tényező

Nem mindegy, hogy havi szinten, adott összegért, hány kilométerre elegendő üzemanyagot szerzünk be. Az üzemanyag megtakarítás másik tényezője a motor, amely az autót hajtja. Ennek fogyasztása sok mindentől függ, de általában elmondható, hogy a kisebb űrtartalom alacsonyabb fogyasztással párosul. Az autógyártók igyekeznek egyre jobb és erősebb motorokat fejleszteni, amelyekkel az üzemanyag megtakarítás valóban mérvadó lehet.

Először kis köbcentis, turbós motorokkal próbálkoztak, amelyek nagy nyomatékot voltak képesek leadni, magas fordulatszámnál. Aztán megjelentek a hibrid autók, benzines és villanymotorokkal felszerelve. Ezek még kevesebbet esznek. Elkerülhetetlen, hogy kiiktassuk a tankolást a mindennapjainkból. Ezért erre érdemes egy kis időt szánni, legalább is a benzin töltőpisztoly használatát illetően. Sokan nem mernek tankolni, vagy mert nem tudnak, vagy mert nem szeretnek. Minden esetre, ilyenkor segítségükre vannak a kutas kollégák, akik munkájuk részeként, szívesen megtankolják az autókat.

Ha mégis egyedül maradna, a benzin töltőpisztoly használata az egyetlen, amit ismerni kell. Először is fontosak a színkódok. A benzin a zöld, a gázolaj a fekete pisztoly. Egyébként a színtévesztők érdekében, további biztonsági előírás, hogy a gázolaj cső vastagabb, mint a benzin, így az egyébként sem fér be a benzines autók üzemanyag beömlőnyílásába. A benzin töltőpisztoly használata gyerekjáték. Csak tegye be pisztolyt a tankba és húzza meg a ravaszt! Az üzemanyag azonnal ömleni kezd az autóba, majd ha kész, tegye vissza a pisztolyt!