Egészséges és rendkívül kellemes ízű

elektromos cigi

A tönköly sokáig mostohagyermek volt a gabonafélék között, hiszen kemény héja miatt kevésbé volt kívánatos, mint puhább, kellemesebb társai. Az utóbbi években mégis előtérbe került és ma már minden nagyobb üzletben és az egészséges életmódot támogató üzletekben is megtalálható a tönkölyliszt kenyér, vagy egyéb tönköly alapú élelmiszerek.
Ennek a változásnak az az oka, hogy az emberiség egyre egészségtelenebb életmódot folytat, így nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges élelmiszerek kutatására és a mindennapi fogyasztásukra is. A tönkölyről pedig kiderült, hogy rendkívül sok hasznos elemet tartalmaz, melyet fontos, hogy bevigyünk a szervezetünkbe ráadásul e mellett még a gluténtartalma is elenyésző, így sok gluténérzékeny, vagy diétázó is fogyaszthatja a belőle készült ételeket.
Ízében kicsit a gesztenyére emlékeztet, ami ráadásul nagyon kellemessé teszi a tönkölyliszt kenyér ízét, bár tény, hogy kicsit keményebb héja miatt, annak állaga nem pontosan olyan, mint amilyet a fehér kenyérhez szokott emberek várnának.
Én személy szerint nagyon nehezen tudom a nem fehér kenyereket elfogyasztani, de el kell, mondjam, hogy idén találkoztam egy tönkölyliszt kenyérrel, melyet kicsit megdobnak dióval és egyéb olajos magvakkal és életemben nem ettem jobbat, főleg ha egy kis lekvár és tej is van mellé reggel.