Hajnövesztés gyorsan vitaminokkal és ásványi anyagokkal

elektromos cigi

Minden nő és férfi fényes, dús, egészséges hajat szeretne, hiszen a hajkorona mindig szem előtt van, annak állapota pedig a tulajdonosáról is azonnal pozitív vagy éppen negatív képet fest. Éppen ezért nem csoda, hogy olyan sokan keresgélnek a hajnövesztés gyorsan témában, hiszen mindenki a lehető leghamarabb szeretné elérni a megálmodott végeredményt.

Azonban tudni kell, hogy a hajszálak átlagosan 1 cm-t nőnek, ennél látványosan gyorsabb fejlődést nem lehet elérni. Tehát, a hajnövesztés gyorsan leginkább abban nyilvánulhat meg, hogy mindent megadjanak a hajhagymáknak ahhoz, hogy azok ezt a normál ütemet tudják tartani. Ehhez biztosítani kell az A-, B-, H- és E-vitamin pótlását, valamint az olyan ásványi anyagok megfelelő mértékű bevitelét a szervezetbe, mint a vas, a folsav, a magnézium, a cink és a szilícium. Ezekről egyszerre is lehet gondoskodni hajnövesztő vitaminok formájában, de tudni kell, hogy vannak olyan termékek, amelyek szintetikus úton előállított hatóanyagokból készülnek és léteznek olyanok is, amelyek természetes eredetű elemeket tartalmaznak.

Ez utóbbiak azért hatékonyabbak, ha a hajnövesztés gyorsan a cél, mert a szervezet könnyebben fel tudja dolgozni és beépíteni, mint a kémiai anyagokat, ráadásul mellékhatásokkal sem kell számolni. Ugyanakkor a hajat külsőleg is ápolni kell, például tojásos hajpakolás révén. Ez a házi kozmetikai készítmény azért nagyon hasznos, mert tartalmazza a hajnövekedéshez szükséges vitaminokat, amelyeket így kívülről is biztosítani lehet a hajszálaknak és gyökereknek. Száraz hajra a tojást ricinusolajjal érdemes összekeverni, ugyanis ez utóbbi fényessé és simává varázsolja a töredezett, gubancolódásra hajlamos szálakat. Az olajt kissé nehéz kimosni a hajból, de megéri használni, mert már elsőre is csodás eredményt hoz. Ha mégis szeretné ezt valaki kihagyni, akkor kipróbálhatja a sörös tojásos hajpakolást, amitől nemcsak fényes, hanem puha is lesz a hajkorona. A tojásos hajpakolás recepteket és a felhasználás módját az egeszsegszakerto.hu oldalon lehet elolvasni.