Optimális páratartalom kialakítása a lakásban

elektromos cigi

Magas páratartalom esetén a levegőben levő pára cseppfolyóssá válik és víz formájában lecsapódik a falakon, illetve a bútorokon. Ennek hatására penészfoltok jelennek meg, amelyek elszaporodhatnak, és káros hatással lehetnek az egészségünkre.

Az optimális páratartalom kialakítására kell törekednünk, hiszen a túl magas, illetve a túl alacsony páratartalom egyaránt olyan allergiás tüneteket válthat ki, amelyek akár komolyabb egészségügyi problémákat is okozhatnak. Éppen ezért javasolt a 40-60%-os páratartalom megtartása, így a levegőben tanyázó szennyező anyagoktól könnyedén megszabadulhatunk.

Napjainkban rendelkezésünkre állnak olyan páramentesítő készülékek, amelyek használata garantáltan segít a levegő optimális páratartalmának megtartásában, illetve a már kialakult penészfoltok eltüntetésében. Az optimális páratartalom a lakásban a dohszagot is megszünteti, ezáltal közérzetünk is javul. Látogasson el webáruházunkba, és válogasson kiváló minőségű párátlanító berendezéseink közül. A termékek specifikációiról a leírásokban olvashat bővebben.