A réz felvásárlási ára mindig is magas volt

Aki több kilogrammnyi rézzel érkezik valamelyik MÉH telephelyre, az biztosan elégedetten fog távozni, hiszen ez a színesfém még mindig az egyik legértékesebb. Habár közel sem annyira értékes, mint az arany, de a réz felvásárlási ára kellően magas ahhoz, hogy még mindig egy keresett matéria legyen az ország számos átvevőhelyén.
Nem csoda hát, hogy szinte az összes hazai MÉH telephely foglalkozik ennek az átvételével, valamilyen formában. Pontosan ezt teszi a Méhes Hulladék Kft. is, amelyik az oroszlányi és tatabányai munkapontokon várja azokat, akiknek fontos a réz felvásárlási ára, a gyors ügyintézés és a maximális korrektség. Persze arra itt is számítani lehet, hogy a szakemberek különféle minőségi szintekkel dolgoznak.

Ezért is függ a réz felvásárlási ára attól, hogy mennyire tiszta a behozott anyag, az mennyire vastag és persze hány kilogrammot akar leadni az ember. Akkor, ha a leadni kívánt matériák több mindenből épülnek fel, például a rézen kívül fellelhető benne még a vas és a bronz, akkor csak a legolcsóbb anyag árában tudják átvenni azt.
A színesfém átvétel során erre figyelni kell, és jó, ha tisztában van ezzel a lényeges információval az, aki szeretne megválni a hulladéktól. Természetesen a munkatársak mindig felhívják erre a figyelmet azért, hogy a réz felvásárlási ára ne legyen meglepő a végén, tehát túl alacsony.

A minőségi szintek és a vashulladék árak

A vas esetében is érvényesek a minőségi szintek. Nyilvánvalóan a vashulladék árak nagymértékben függnek ettől. Nagyon sokat számít a vastagság és a szennyezettség. De miért is kell a legolcsóbb anyag alapján árazzanak a kollégák? Nos, ha nem így tennének, akkor a később szelektálás követően, a szállításnál a céget is leminősítenék.
Ha valaki tehát többféle anyagból álló hulladékot hoz be a telephelyre, akkor egy szaki mindig fel fogja világosítani, hogy a vashulladék árak magasabbak lehetnek, ha a matériák szét vannak bontva. Mondani sem kell, hogy a cég udvarán, kölcsön kért szerszámokkal nem lehet nekiesni a munkának. Haza lehet vinni ilyenkor a hulladékot és otthon nyugodtan szétszerelni.