A tejberizs kicsit másképp: krémesebben

A legtöbb gyerek egyik kedvenc édessége a tejberizs, a másik kedvenc a puding. A két kedvenc elkészíthető egy desszertként és ezt a pudingos tejberizs recept tanúsítja. Persze nemcsak a gyerekeknek, de tapasztalatom szerint a felnőtteknek is a kedvenc édessége lesz. Lehet gyümölccsel, kakaóval kicsit még megbolondítani.

A tejberizs kicsit másképp: krémesebbenA pudingot nagyon sokféle édességnél használják krémként. Például a gyümölcsös piskótáknál krémként alkalmazzák, sokkal könnyebb, mint a tejszínes vagy a vajkrém és megköti a rászórt gyümölcsöt. Érdekesség, hogy az angoloknál jellegzetesen a karácsonyhoz kötődik.

Ki ne hallott volna a híres angol karácsonyi pudingról, ami köszönő viszonyban sincs a pudingos tejberizs receptjével. A mai pudingnak szilva az alapja körülbelül 10-12 óráig főzik. Régebben még báránybelsőséggel és birkafaggyúval készítették a karácsonyi pudingot. A másik a Yorkshire puding, ami például muffin formában sütve, jellegzetes angol köret

. A puncs puding pedig szinte ismeretlen más országokban, a belgák az ét csokis, a németek a tej csokis pudingot szeretik. A lengyeleknél a „beton kemény” a kedvenc, a franciákkal ellentétben akiknél, pedig a krémesebb puding a népszerű. A tejberizs is krémesebbé válik, ha a pudingos tejberizs receptben leírtakat követjük.