A tökmagolaj, mint csodaszer

Ha az egészségről van szó, valószínűleg inkább a természetes dolgok felé hajlunk, hogy megelőzzük a kórokat. Ilyesmire például nagyon jó az őrségi tökmagolaj fekete fokhagyma kivonattal. Ez nemcsak a prosztata problémái ellen jó, hanem igen sokféle dologra alkalmazhatjuk. Mondunk pár példát is, csökkenti a vér koleszterinszintjét, így védi a szívet. Jó a vérnyomás okozta betegségek és az anyagcsere szabályozásnál is. Mindemellett segít a hólyaggondokkal küzdőknek és még a hajhullás ellen is kiváló.

A tökmagolaj magában is remek segítség, főleg fokhagymával, ami még jobban felpörgeti a javulást, emellett baktériumölő. A kettő együtt fantasztikusan működik, plusz még tele vannak vitaminokkal. Megtalálható benne egy egész seregnyi, mint a kalcium, vas, magnézium, foszfor, cink, réz, B-vitamin, mangán és a nátrium is, de a teljesség igénye nélküliek az itt felsoroltak. A tökmagolaj fitoszteroidokat is tartalmaz, amelyek az emésztőrendszer egészségéért küzdenek, tehát mindenképpen érdemes alkalmazni naponta.

A polifenol daganatgátló is lehet

Áfonya, szőlő, citrusok, teafű, olívaolaj. Miben egyeznek ezek? Abban, hogy biztonságban érezhetjük magunkat a polifenol optimális támogatása mellett, ugyanis ez mindegyikben természetes módon fellelhető. Hogy mire jó? Nos, ez egy vegyület, ami megköti a káros szabadgyököket, vagyis nem engedi, hogy megtelepedjenek a testünkben és nincs semmiféle káros mellékhatása. Nagyon jól hangzik, igaz? A polifenol fantasztikus és csak pozitív hatásokkal rendelkezik, ha elkezdjük az alkalmazását, biztosan nem fogjuk megbánni, mert megerősíti a szervezetünket.

Megtalálható magvakban, zöldségekben, gyümölcsökben és hüvelyesekben is. Segít a cukorbetegség, az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri betegségeknél és a vérnyomást is képes szabályozni. Ezek mellett, a polifenol nagyfokú sejtvédelmet biztosít, még a stressz szintjét is lenyomja, ha olyan gyümölcs koncentrátumot szedünk, ami tartalmazza ezt a vegyületet. Mivel antioxidáns hatása van, remekül tudja az agyat is karbantartani, megelőzhető vele az Alzheimer-kór is.