Akrilfesték készlet az igényes művészeknek

Akár változatossá szeretné tenni és bővíteni a már használt festéket, akár egy kezdőnek ideális terméket akar találni, ha többet megtud erről a típusról, akkor eldöntheti, hogy érdemes-e kipróbálni. Ez az akrilfesték készlet, ami általában tubusban érkezik, hasonlóan az olajból készített változata.

Kaphatóak nagyobb palackok is a nagyszámú festményt vagy több alkotást készítőknek. Az akrilfesték készlet gyorsan száradó polimerből készül, gyantában szuszpendált pigmenttel. Mivel vízbázisú, inkább így oldódik, mint speciális anyagokban. Sokkal könnyebben takarítható el festés után, mint az olajalapú változatok, amikhez gyakran terpentinre van szükség. Ahelyett, hogy gyúlékony és büdös vegyszereket használna, beáztathatja a keféit és megtisztíthatja a kezét sima csapvízben is a munka után.

Az akrilfesték készlet hasonló módon használható, mint az olajos változat, különösen, ha zseléket és más közeget használnak hozzá. Ezek az akrilok egyáltalán nem mérgezőek, allergén- és szagmentesek, ezért megéri kipróbálni.