Az öntözőrendszer tervezés legfőbb szabályai

Öntözéstechnikai irányelvek mindig is voltak, amik a rendszer megtervezése során az általánosan felvetett körülményekre pontos és jól bevált megoldásokat kínálnak, azonban a valós helyzetekben gyakran merülnek fel nem várt problémák. Mivel minden kert más, az öntözőrendszer tervezés személyre szabott hozzáállást igényel a szakembertől.
Nyilván a legalapvetőbb szabályokat minden mester be kell tartsa. Mire kell itt gondolni? Alapszabály, hogy eltérő öntözési típusokat nem szabad vegyíteni. Figyelni kell arra mondjuk az öntözőrendszer tervezés során, hogy szórófejeket és csepegtetést nem szabad ugyanazon a területen bevetni.

Sőt, más működési elvű szórófejeket sem tanácsos bevetni vegyesen egy öntözési zónán belül. Azért annyira fontos ez, mert ugye a spray és rotoros szórófejek vízleadása egy időben nézve annyira különböző, hogy míg az egyik terület jól vagy túl lenne öntözve, addig a másik nem kapna elegendő vizet, ha mindez egy zónán működne.
Ha nem szakember végzi az öntözőrendszer tervezés minden lépését, akkor megeshet, hogy valaki elköveti ezt a hibát. Sajnos a szakemberek ma is sokszor tapaszalják, hogy milyen sokan nem tudják ezt a fontos szabályt. Nem szabad továbbá arról sem megfeledkezni, hogy az öntözés szórófejtől szórófejig kell történjen, hogy a legegyenletesebb legyen a vízelosztás.

Személyesen is meglátogatható az öntözéstechnika bolt

Kétség sem fér hozzá, hogy manapság, az internetnek köszönhetően, számos terméket online is meg lehet vásárolni. De gyakran a személyes kontaktus elengedhetetlen, több okból is, főleg az öntözéstechnika bolt esetében. Miért? Mert a shopot sokan azért keresik fel, mert segítségre, tanácsokra van szükségük.
Sokkal jobban lehet a különféle problémákról, témákról beszélni, ha szemtől szembe történik az egész. Sajnos sok online áruházban napokba is telhet pontosan tisztázni a gondokat, illetve sok időt elvesz, amíg az alkatrész megérkezik. Az offline módon is működő öntözéstechnika bolt csapata tudja, hogy a magyar időjárási körülmények között a rendszer helyreállítása nem várhat napokig, így gyakran egy adott tartozékra azonnal szükség van.