Csodálatos a panoráma kályha kandalló

Nem is jobb annál, mint amikor az ember egy fárasztó nap után hazaér, és a kandalló melegénél, a tűz látványát csodálva egy picit feltöltődik. Ezt a páratlan hatást nyújtja a panoráma kályha kandalló, ami a pihenés élményét valóban egyedülállóvá teszi. A nagy üvegfelületének hála lehet örülni a kifogástalan látványnak.
Érdekessége a berendezésnek, hogy a tűztér alsó része liftes, ami elengedhetetlennek bizonyul ezen típusnál. Miért? Mert a tűztérbetétekben nagyon intenzív az égés, és az így keletkező füst az ajtó nyitásával a szobába érkezne. A liftes ajtóemelésnek hála a kályha kandalló belsejében létrejövő vákuumot nem kifelé engedi az ember, hanem az ajtó mechanikának köszönhetően alulról nyitható.

Ennek a módszernek köszönhetően a tűztér belsejébe sokkal gyorsabban jut a levegő és alulról felfelé a füst a kéményrendszeren keresztül kiáramlik a szabadba. Az égéstér belseje minden esetben egy speciális anyaggal van bélelve. A matéria természetesen egy remek hőtároló, ezzel pedig biztosítja, hogy a fűtőeszköz hosszabb ideig tartsa a hőt, így teljesítve a folytonégő funkcióját. Ami óriási előny a modern panoráma kályha kandalló esetében, már ami azt ajtót illeti, az egyszerű tisztíthatósága.

Pár szóban a gázkandalló parapetes változatáról

A gázkandallók számtalan előnyével sokan tisztában vannak. De mi a helyzet a parapetes kialakítással? Abban az esetben, ha a gázkandalló parapetes bekötéssel, tehát oldalfalon keresztül van kivezetve, és az ember a kéménybe vezetés nélkül akarja azt alkalmazni, akkor egyszerűen megoldható az egész. A csőrendszer a zárt égéstérnek köszönhetően úgy is kialakítható, hogy ezen szívja is a levegőt a külső térből a gázkandalló parapetes modellje.
Amire persze itt figyelni kell, hogy a berendezéstől legalább 2 méter függőleges belső füstcső szakasznak kell lennie. A gázkandalló parapetes csőrendszerének a vízszintes szakasza akár 7 méteresre is elvezethető pár fokos emelkedéssel. Egy most épülő háznál egyszerűen megoldható ez, de nem nehéz a kialakítás egy meglévő épületnél sem.