Egyedi tervezésű zajvédő fal

Életünk során bármilyen formában, de biztosan találkozunk már olyan zajjal, amire mindenképp megoldást kellett találni. Egy forgalmas főút mellett lévő kertes háznál azt szeretnénk, hogy egy kicsit nagyobb legyen a csend, vagyis a zajvédő fal segítségével ezt a gondot könnyedén lehet orvosolni. A zaj károsíthatja a hallást, feszültebbé teszi a mindennapokat, családi vagy szomszédok közötti gondokat eredményezhet.

Kétféle magasságban kérhető a zajvédő fal, annak megfelelően, hogy mekkora hangszigetelő tulajdonságra vágyunk. A zajvédő fal megkönnyebbülést fog hozni mindenkinek. A kőből készült természetes hatású fal jól néz ki és akár egyedi tervezéssel is elkészülhet. A kövek között homokot és perlitet öntenek, növelve a fal zajvédő tulajdonságát. Ennek a segítségével azonnal megteremthető a béke szigete. A lakókörnyezet zajterhelése mellett, a védőfal remekül helytáll akár sorházak vagy ipari létesítmények környezetében is.

Milyen szerepet tölt be a gabion háló?

Szeretne egy olyan kerítést, ami nem igényel gondozást, nem kell festeni? A kerítés karbantartásával időt spórol a gabion háló és kő felhasználásával készült típus. Összeállítása sokkal könnyebb és szinte pillanatok alatt elkészül. Barkácsáruházakban nem vásárolhatóak meg, viszont különböző kőbányákban és őrlőkbe többféle méretben kaphatóak. A gabion háló a falak nélkülözhetetlen eleme, rácsokból áll és különböző nagyságú és lyukméretű táblákban kaphatóak. Úgy viselkednek, mint az építőkockák, amiket egyszerűen csak egymás mellé kell rakni.

Méretezésnél szakembert kell hívni, aki pontosan megmondja, hogy mekkora szerkezetre van szükség ahhoz, hogy ellenálljon a szélsőséges időjárási viszontagságoknak. Az tudni kell, hogy a gabion háló és kosár feltöltése a helyszínen történik. Ennek köszönhetően a kerítés szerkezete maximálisan stabil lesz. Környezetbarát tervezése miatt nagyon népszerű a hazai piacon. Sokkal mutatósabb megoldást kínál és látványban felülmúlja a hagyományos betonból készült, szürke kerítéseket.