Hogyan alakulhat az öntöző ára?

Nem kis feladat egy kertes vagy társasház udvarának beépítése locsolásra alkalmas rendszerrel, hiszen megannyi feltételnek kell teljesülnie. Eltérések mutatkozhatnak a végső díjak között az öntöző ára szempontjából. A modern, más néven automata berendezések remek segítséget nyújthatnak a tavasztól őszig tartó hosszú hónapok során, ugyanis a kert kifejezetten meghálálja majd a folytonos és gondos törődést. Legyen szó veteményesről, pázsitról, gyümölcsösről, a lényeg egy és ugyanaz.

Az öntöző ára különböző képen alakulhat Budapest egyes zónákra felosztott részein, valamint a külvárosban is. Az öntöző ára olyan tényezőkön múlik, mint az adott telepítendő terület nagysága, a föld minősége, a szükséges munkaórák, a domborzati viszonyok, a munka aprólékossága, illetve az alkatrészek mennyisége. Látható, hogy ezen részletek adják össze a vízellátó rendszer telepítéséhez kellő adatok halmazát. A helyszíni felmérés után, ezek hozzávetőlegesen kikalkulálhatóak és az öntöző ára így már kiszámolható.

Öntözőrendszer telepítése gyorsan és eredményesen

Egy családi kerttel rendelkező ház berendezése, ezen felül az udvar kialakítása és beültetése fákkal sohasem egyszerű feladat, ezért jó szakemberekre van szükség, akik segítenek az összkép kialakításában. A növényzet megfelelő gondozásához vízellátásra is szükség mutatkozik. Az öntözőrendszer telepítése sokszor temérdek energiát és időt vehet el, mind a háztulajdonostól, mind pedig a kivitelezőktől. Ennek elkerülése érdekében, fontos lépés lehet kigondolni előre a kerti locsoló kinézetét és típusát.

A szerkezet lehet automata, hagyományos, vagyis manuális, de akár intelligens fajta is. Az öntözőrendszer telepítése előtt egy általános helyszíni felmérés történik, aminek alkalmával előzetesen meghatározásra kerül a telek nagysága, az épületek elhelyezkedése, a szükséges alkatrészek mennyisége. Ezen folyamat után kezdetét veszi a pontos kalkuláció, majd a végleges öntözőrendszer telepítése. Az árakat több tényező szabja meg, természetesen a hely vagy város zónái is idesorolhatóak.