Konyhába led spot lámpa?

Az átgondolt konyhai világítás nemcsak a kényelem, hanem felhasználóbarát, a hatékonyság és a biztonság eleme is. Ahhoz, hogy jól lássunk a konyhában, az aranyszabály az, hogy legalább két fényforrást kombináljunk: a konyha általános világítását, valamint a munkaterületek és a különböző tárolók funkcionális megvilágítását.

Emellett nem szabad elhanyagolni egy harmadik világítási forrást, a díszvilágítást sem, mert az hozzájárul a konyha hangulatához és stílusához, függetlenül attól, hogy a nappali felé nyílik-e vagy sem.

A lámpatesteknek és a csatlakoztatott alacsony fogyasztású led izzóknak köszönhetően a konyhai világítás kialakítása sokkal könnyebbé vált.

A cél az, hogy a konyha egészét megvilágítsuk

Ennek az úgynevezett általános világításnak hatékonynak kell lennie anélkül, hogy szemkápráztató lenne: az ajánlott teljesítmény 300 lux. Ez azonban nem helyettesíti az ételek elkészítéséhez szükséges funkcionális világítást.

A világítás megválasztása, a világítótestek száma és elosztása ​​a konyha nagyságától és elrendezésétől függ.

Általánosságban elmondható, hogy egy központi mennyezeti lámpa , egy függőlámpa , vagy egy álmennyezetbe süllyesztett led spot lámpa a megfelelő megoldás a homogén fény szétszórására a helyiségben.

Kicsi a konyha, vagy alacsony a mennyezet 

  • Az általános világítás praktikus módja a led spot lámpák, vagy falilámpák választása.

Hosszú és keskeny a konyha.

  • Válasszunk több izzós led spot lámpát a mennyezetre.

Nyitott konyha egy központi szigettel

  • A konyhasziget különleges bánásmódot igényel a világítás tekintetében. Méretétől függően a lámpatestekelhelyezkedésén nem kell sokat gondolkodnunk,általában elegendő két fényforrás. Választhatunk egyetlen nagy függőlámpát és mellette led spot lámpákat.

Színhőmérséklet szempontjából a led spot lámpák meleg fehér izzói (2700 és 3500 K között) tökéletesek az általános konyhai világításhoz: meleg sárga tónusú fényt szórnak ki.