Miért előnyös a diákszámla?

Akár 0 forintos ügyfélkapcsolati díj, kedvezményes bankkártya díj, ingyenes belföldi és külföldi vásárlás – csak néhány a diákok számára nyújtott bankszámlaszolgáltatás (továbbiakban: diákszámla)előnyei közül.

Diákszámlával az áttekinthető pénzügyekért

 

Hol vannak már azok az idők, amikor kizárólag kézbe kapták a fiatalok a heti-havi zsebpénzt? Most már egyre többen inkább elektronikusan biztosítják a gyerkőcnek a költőpénzt, hogy aztán bankkártyával vagy más megoldással használhassa fel azt.

A bankszámlanyitás a fontos első lépések egyike a felnőtté válás útján. Eközben a diákszámla hozza azokat a kedvező tulajdonságokat, amelyekre a korosztály képviselőinek szükségük van.

Akár 26 éves korig díjmentes lehet a diákszámla ügyfélkapcsolati díja. És 16 év felett a diákszámlákhoz is kérhető a havi kétszeres ingyenes készpénzfelvétel összesen 150 ezer forintig. Még jól jöhet, hogy a diákszámlánál díjmentes a belföldi és külföldi vásárlás a betétikártya-szolgáltatás keretében kibocsátott bankkártyával. A rugalmas bankolást ráadásul jól működő internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás segíti. Ezeknek köszönhetően mindig képben lehet lenni azzal, hogy milyen pénzmozgások történnek a diákszámlán.

Sokat segít a diákszámla megnyitásában, hogy igénylésének egyszerűek a feltételei. Csupán betöltött a 14. és legfeljebb 26. életév szükséges, és legyen érvényes diákigazolvány. Ráadásként akár online is megnyitható a diákszámla, így minden egyszerűen és gyorsan zajlik majd.