Mitől függnek manapság a kerttervezés árak?

Sokszor a kertépítést megelőzi a tervezés. A kliensek java részét érthető módon a kerttervezés árak is nagyon érdeklik a munkafolyamat megkezdése előtt. Azonban adatra van szüksége a kertmesternek ahhoz, hogy meg tudja mondani, mi, mennyibe kerül. Érthető módon egy adatot csak egy másikkal lehet összehasonlítani és kiértékelni.
A legtöbb információhoz akkor jut hozzá a kliens, amikor összehasonlítja a különböző cégektől kapott árajánlatokat. A kertépítési árajánlatok továbbá árulkodnak a kivitelező szakmai hozzáértéséről és a korrektségéről is. Tehát világos, hogy a kerttervezés árak megértése nagymértékben függ a munkafolyamatok milyenségétől és persze attól is, hogy milyen szakember mellett dönt az ember.

Mit is tartalmaz egy korrekt árajánlat? Az automataontozorendszeres.hu szakértője tisztában van vele, hogy a helyszínre való kiszállással, a felméréssel, az árajánlat elkészítésével sok a munka, de a kuncsaftoknak tudniuk kell, hogy csakis így kapható meg a jó ajánlathoz szükséges megannyi adat.
A pontos kerttervezés árak hiányában az ügyfél sajnos nem kerül döntésképes helyzetbe, nem fogja tudni, hogy miért, mennyit is kell fizessen. Az ajánlatnak tehát tartalmaznia kell a szükséges alapanyagok és tartozékok tételes listáját, az egységárakkal, valamint az összegzésekkel.

Kész a tervezés, de milyen az öntözőrendszer ára?

Ha kész a kert megtervezése, akkor már lehet beszélni a locsolórendszerről is. Sokaknak az öntözőrendszer ára a leginkább mérvadó adottságnak számít. Pedig nem szabad elfelejteni, hogy ennél sokkal több mindent szükséges szemügyre venni, akárcsak a minőséget, a márkát, a felhasznált alapanyagokat és persze a kertmestert.
Illetve annyit még tudni kell itt, hogy szinte teljesen biztos, hogy nem annyiba kerül majd a berendezés, mint a fajlagos, azaz négyzetméter utáni árképzés. Az öntözőrendszer ára függ a kert nagyságától is. Egy 700 m2-es kert esetében, ha a vízhozam 50 l/p-nél és 80 l/p-nél van kiszámolva, máris akár százezer forintnyi különbség is létrejöhet.