Tudja meg Ön is, hogy mi a mofetta!

Hazánkban léteznek olyan fumarolák, amelyek hőmérséklete 100°C vagy annál alacsonyabb. Ezek főként szén-dioxidot bocsátanak ki nitrogén, hidrogén és metán keverékével. Aktív vulkánok közelében vagy kialudt vulkánok területén találhatóak. A vulkáni törésvonalon a felszínre törő gáz szén-dioxiddal és terápiás arányban radonnal van tele. A fenti leírás választ ad a kérdésre, mi a mofetta? De azt, hogy miért ajánlott a használata a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében, a továbbiakban fejtjük ki.

A szén-dioxidos fürdő különösen ajánlott az ilyen jellegű megbetegedésekben szenvedőknek. A bőrön áthatolva a gáz bejut a test szöveteibe és értágulatot okoz. Hogy mi a mofetta és miért hasznos az emberei szervezetre, azok tudják a legjobban, akik már ellátogattak Mátraderecskére vagy Parádfürdőre. Mindkét helyszínen nagy sikerrel alkalmazzák a szén-dioxidos fürdő jótékony hatásait. Most, hogy Ön is megtudta, mi a mofetta előnye, próbálja ki ennek az egyedülálló természeti csodának a hatásait a saját szervezetén!

Mit tehetünk érszűkület ellen?

Gyakran úgy gondolunk az egészségünkre, mint a belső szerveink normál működésének együttesére. Mindannyian egészséges szívet, tiszta elmét, jól működő veséket és májat szeretnénk. Ritkán gondolunk azonban az érhálózat állapotára és arra, hogy érszűkület ellen tegyünk valamit. Pedig az erek a testünk azon részei, amelyek a nagymennyiségű vér szállításáért felelősek. Az artériás erek szállítják a tápanyagokat és az oxigént, a vénás erek pedig a szöveti anyagcsere termékeit és a szén-dioxidot.

A modern gyógyszeripar és a népi módszerek számos olyan megoldást kínálnak, amelyek hatékonyan lépnek fel az érszűkület ellen, céljuk pedig az érrendszeri funkciók helyreállítása. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a terápia megkezdése előtt konzultálni kell egy orvossal. Azt, hogy mi a legjobb érrendszeri gyógyszeres kezelés, csak egy szakember tudja meghatározni, akárcsak azt is, melyik gyógyszer a legjobb az agyi ereknek, mi a legjobb gyógymód érszűkület ellen és mi segít normalizálni a vér folyásának tulajdonságait.